France
Auvers-sur-Oise

Contents : * Galerie * Rue de Paris * De kerk van Auvers * Landschap in de regen * Korenveld met kraaien * La Marie d'Auvers * Le jardin de Daubigny * Het graf van Vincent en Theo * Corneille

1890
Terug naar het noorden
In mei 1890 verlaat Van Gogh de inrichting in Saint-Rémy. Hij vertrekt naar Auvers-sur-Oise, een plaatsje in de buurt van Parijs. De ligging is ideaal: verwijderd van het jachtige leven in de metropool en tegelijkertijd zo dicht bij de stad dat regelmatige bezoeken aan Theo mogelijk zijn. Van Gogh vertrouwt zichzelf toe aan de zorg van Paul Gachet, een homeopathisch geneesheer en tevens amateurschilder. Van Gogh vat al snel genegenheid op voor de arts en schrijft zijn zuster Wil dat hij in dokter Gachet 'een ware vriend' gevonden heeft. Gachet geeft Van Gogh de raad zijn ziekte uit zijn hoofd te zetten en zich volledig op het schilderen te concentreren.
Bron tekst: vangoghmuseum.nl
De volgende twee foto's van het gemeentehuis van Auvers zijn op 21 augustus 2011 gemaakt.

La Marie d'Auvers
Het gemeentehuis op 14 juli (JH 2108.) - La Marie d'Auvers
"Town Hall at Auvers on the 14th of July 1890, oil on canvas, 72 x 93 cm.
Collection Mr. und Mrs. Leigh B. Block, Chicago, USA.
Vincent van Gogh & Auvers-sur-Oise
De afbeelding op het bord is omgekeerd afgebeeld. De wimpel in de boom is volgens afbeeldingen op internet en Jan Hulsker Van Gogh en zijn weg op het werkelijke schilderij van Van Gogh links afgebeeld.


La Marie d'Auvers 21-08-2011
Het gemeentehuis op 21 augustus 2011Korenveld met kraaien
Le jardin de Daubigny

Terug naar:
 • Index Frankrijk
 • Photogallery-index
 • Photographs and text © J.M.Posthumus
 • E-mail: Hans Posthumus
 • balk.gif
  advertenties

   

  Google